Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Santa Coloma, una de les ciutats amb menys accidents de trànsit

  • Xavi Chica

Un informe recentment publicat per la patronal de les entitats asseguradores (Unespa) situa a Santa Coloma entre els 25 municipis de l’Estat més segurs per als conductors atenent a dos paràmetres: el nombre d'accidents lleus o cops de xapa en automòbils d'una banda, i els accidents greus (menys habituals a les grans ciutats) per un altre.

En l'apartat d'accidents lleus, la ciutat més segura d'Espanya és Oriola, mentre que Santa Coloma ocupa el lloc número 9. El nivell de densitat de trànsit és determinant en aquest apartat: ciutats amb un trànsit molt més dens resulten més perilloses per a les carrosseries i es registren més cops de xapa. D'això s'infereix que Santa Coloma presenta un trànsit poc dens en comparació amb altres ciutats de més de 75.000 habitants.

L'informe valora també els accidents greus, però precisant que cap ciutat, gran o petita, presenta un elevat nivell de sinistres d'aquest tipus, pel fet que el trànsit sol ser més dens i per tant més lent. A més, la velocitat està regulada a nivells en què és difícil tenir accidents greus. Sí que són més freqüents, però, els atropellaments.

En cap any de l'última dècada hi ha hagut a Santa Coloma més d'un mort per accident de trànsit o atropellament mortal. La majoria d'anys aquesta xifra és 0, segons dades oficials de l'Idescat.

Al nostre municipi, la major part dels desplaçaments interns que porta a terme la ciutadania es fan a peu, el que implica menys ús del cotxe. La bona xarxa de transport públic (metro i autobusos) també permet que molts colomencs puguin estalviar-se el agafar el cotxe per anar al seu lloc de treball.

A més, la trama urbana de Santa Coloma és de petites dimensions per al volum de població que resideix al municipi, de manera que no hi ha punts negres pel que fa a l'accidentalitat ni espai material per sobrepassar els límits de velocitat oficials. Cal remarcar també la bona feina feta en els itineraris escolars, que permet crear un entorn segur en l'accés als centres escolars. Les campanyes d'asfaltat i senyalització que s'han realitzat en molts carrers també ajuden al fet que no hagin accidents.

Fotografia: Andreu Fernàndez.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.