Paralitzat el servei de metro per l'intent de suïcidi d'una dona

  • Josep Maria Roca

El servei de metro a la línea 1 ha quedat paralitzat entre les estacions de Baró de Viver i Fondo des de les 12.09 hores d’aquest migdia i durant més d’una hora a causa de l’intent de suïcidi d’una dona d’uns 60 anys que s’ha llançat a les vies a l’estació de Santa Coloma quan es posava en marxa un dels combois.

Miraculosament, la dona ha saltat des de l’andana de tal manera que el seu cos no ha rebut l’impacte greu del metro per ben poc, ja que s’ha llançat en mig de dos vagons. El cos ha caigut entre els rails d’una de les vies, i gràcies a l’alçada dels baixos del tren no s’ha enganxat.

El conductor del comboi s’hauria adonat de la intenció de la dona de llançar-se i ha frenat immediatament. Acte seguit, ha avisat als serveis de seguretat i emergència. A l’escenari s’han presentat dotacions de la Policia Local, Policia Nacional, Bombers i una ambulància del SEM.

Després de tallar el subministre elèctric entre les estacions esmentades, els serveis d’emergència han pogut rescatar la dona encara amb vida, i aparentment només amb les contusions provocades per la caiguda: una forta commoció però cap fractura aparent.

El servei de metro s’ha restablert a les 13.18 hores.

L’incident ha posat a prova el sistema de carril bici amb pilones que hi ha en el tram de la Plaça de la Vila i Llorenç Serra on hi ha les parades de metro. Els vehicles autoritzats, malgrat l’ús de les sirenes, han tingut dificultats per arribar al lloc fins que s’hi ha col·locat efectius de la policia local a dirigir el trànsit.

El sistema de pilones, molt qüestionat per la ciutadania, podria també ser substituït un cop l’ideari metropolità dels carrils bici sigui homogeneïtzat en tot el territori.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.