Santa Coloma es mobilitza demà per la discapacitat

  • Xavi Chica

Les entitats del sector de la discapacitat han convocat demà 11 d'abril una mobilització multitudinària per denunciar que les administracions de l’Estat i de la Generalitat no atenen les seves necessitats.

A Santa Coloma només la Fundació Tallers mobilitzarà ja més de 300 persones que es concentraran a la Plaça de la Plaça de la Vila a les 9 del matí, i des d’aquí marxaran cap a la manifestació prevista davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca 278 de Barcelona (11 hores) i que està convocada per AEES Dincat. Des d’allà es farà un recorregut que passarà pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat (Rambla de Catalunya, 19-21) i acabarà a les 13h davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat (carrer Sepúlveda, 148).

Centres com la Fundació Tallers reclamen millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats, i dels Centres Especials de Treball. Fa unes setmanes, en el transcurs del ple municipal, el president del Patronat de la Fundació Tallers, Roque Pascual, va prendre la paraula per denunciar la situació d’ofec econòmic i l’oblit per part de les administracions que vénen patint les entitats del sector de la discapacitat al llarg dels darrers 10 anys. “No permetem que la discapacitat torni a ser invisible”, va reclamar.

Les tarifes i mòduls que reben entitats com la Fundació Tallers o Aspanide a Santa Coloma porten ja una dècada congelats i la recent pujada del salari mínim de 735 euros a 900 euros, que en principi és una bona notícia per als treballadors, els ofegarà econòmicament si com a contrapartida no reben més recursos d’acompanyament.

Només en el cas de la Fundació Tallers, els salaris dels operaris han passat de 2 a 2,5 milions d’euros a causa de l’entrada en vigor del nou salari mínim, aquest passat gener. “Donar suport a les persones més vulnerables ens fa ser una societat més justa, una societat millor”, va incidir Roque Pascual en la seva intervenció de fa unes setmanes.

Fotografia: Fundació Tallers. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.