Santa Coloma
 

Les donacions de sang baten rècords a Santa Coloma

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet va batre el rècord de donacions de sang aquest passat 2018 amb una xifra que es va enfilar fins a les 1.222 donacions (en 2017, el nombre de donacions va ser de 1.103) i 240 oferiments, que són les persones que volien donar sang i que, per diverses raons, no van ser aptes. Per donar sang cal ser major d’edat, pesar més de 50 quilos, no tenir malalties, en cas de ser dona no estar embarassada i no haver-se fet tatuatges o piercings durant un període de, com a mínim, quatre mesos.

L’Associació de Donants de Sang del Barcelonès Nord es va crear el 2013 amb l’objectiu de promoure la donació de sang de manera solidària i altruïsta a la comarca, fer arribar el missatge a la població i especialment transmetre la necessitat de donar sang en escoles i instituts. “Estem molt orgullosos de la resposta que obtenim dels alumnes”, expliquen Manuel Nogales, delegat del Barcelonès Nord i president de l’Associació Banc de Sang de Santa Coloma, i Lola Soto, membre de la junta directiva. A Catalunya es necessiten, diàriament, 1.100 bosses de sang. Aproximadament, una de cada deu persones hospitalitzades requereixen transfusions.

donacions.jpg

Les persones que vulguin donar sang aquest mes d’abril a la ciutat ho poden fer o bé el dia 11 d’abril en una jornada de donació que es farà al col·legi Manent Rambla (de 09.30h a 13h i de 16h a 20h), o bé el 30 d’abril a la Plaça de la Vila (de 10h a 14h i de 17h a 21h). A les fotografies d'aquesta notícia apareixen alumnes de l'institut Les Vinyes de Santa Coloma amb Manuel Nogales en una campanya que s'ha dut a terme recentment. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.