Homenatge a Remei Martínez per la seva trajectòria

  • Xavi Chica

En el marc dels actes de celebració del Dia Internacional de la Dona, Santa Coloma farà un reconeixement a la trajectòria de la colomenca Remei Martínez Torres. L'homenatge es durà a terme el proper 14 de març a partir de les 19 hores a la Biblioteca Salvador Cabré de Singuerlín, i tindrà com a objectiu destacar la importància de dones com la Remei en la lluita social i política de finals del franquisme. L'acte està organitzat per una comissió integrada per l'Associació de Dones Artemis, per l'Associació de Dones de Singuerlín, al Casal de la Dona, el Casal del Mestre i Gramenet TV.

La gran tasca a Santa Coloma de Remei Martínez (nascuda al barri barceloní del Poblenou en 1935) va començar en el si de les comunitats cristianes de la ciutat i al Centre Social de Singuerlín. Anys més tard, el 1979, Remei estrenaria el seu càrrec de regidora a l'Ajuntament, on es va encarregar de les àrees de projectes socials, d'educació i de participació ciutadana. Va ser regidora durant tres mandats, dos representant al PSUC i en el seu últim mandat a Iniciativa per Catalunya (IC). El seu caràcter afable i la seva capacitat d'empatia amb els veïns ha estat un valor central per dur a terme aquesta tasca de representació política i social durant tots aquests anys.

A dia d'avui, Remei Martínez segueix mostrant-se igual d'activa. Se la pot veure col·laborant en activitats socials i reivindicatives a la ciutat, representant a tota una generació de dones que van lluitar sense treva pels seus drets i llibertats.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.