Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

El parc fluvial del riu Besòs evita fins a 7 morts a l’any

  • Xavi Chica

Un estudi recent realitzat en el marc del projecte europeu BlueHealth i publicat a la revista International Journal of Environment Research and Public Health destaca que el Parc Fluvial del riu Besòs evita fins a 7 morts a l’any i 23 milions d’euros en despeses de salut pública i el sistema sanitari. 

Els espais naturals en àrees urbanes tenen beneficis per a la salut i el benestar. Els estudis suggereixen que nivells més elevats de verdor s’associen amb nivells més alts d’activitat física, i per tant de salut. Amb una superfície de 22 hectàrees d’ús públic, el parc del riu Besòs és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona.

L’estudi estima que el Parc del Besòs atrau prop de 6.000 persones adultes al dia sumant tots els municipis que l’integren. L’activitat principal és la d’anar amb bicicleta, seguida de caminar per plaer i les persones que corren. També es calcula  que en 1 per cent dels usuaris camina per anar al seu lloc de treball.           

Fotografia: Andreu Fernàndez.     

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.