Santa Coloma vol donar visibilitat a la Síndrome de Ménière

  • Xavi Chica

L’Hospital de l’Esperit Sant i l’Associació Síndrome de Menière Espanya (ASMES) van impulsar el 7 de febrer una jornada informativa per donar visibilitat a la Síndrome de Ménière, una malaltia rara que afecta 1 de cada 1.000 persones a Espanya.

Marejos i vertígens que poden durar entre vint minuts i fins a dotze hores, xiulets en l'oïda i pèrdua d'audició. Aquests són els principals símptomes que viuen totes les persones que pateixen la Síndrome de Menière, una malaltia pot presentar-se en qualsevol edat, encara que està més estesa entre persones adultes de 40 a 60 anys. A dia d'avui encara s'estan investigant les causes que provoquen la malaltia, encara que alguns estudis apunten que aquesta patologia és resultat de constriccions en els vasos sanguinis similars a les que provoquen les migranyes.

 “Tot i que està més estesa del que sembla, la gent no té molta informació sobre aquesta afecció”, explica Teresa Jiménez, integrant de l'Associació Síndrome de Ménière Espanya (ASMES). Amb l'objectiu de revertir aquest fet i donar a conèixer la malaltia, el 7 de febrer es va situar un estand informatiu a l'Hospital Esperit Sant. El centre mèdic s'ha mostrat favorable a acollir i organitzar més iniciatives per col·laborar amb els afectats per aquesta i altres malalties rares. 

El proper objectiu de totes les persones involucrades amb la malaltia és que es reconegui el 7 de febrer com el Dia Mundial de la Síndrome de Ménière.

Notícia redactada per Carlos Jiménez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.