Santa Coloma clama un any més contra la violència masclista

  • Xavi Chica

Sota el lema «Vives ens volem, prou violència contra les dones!», Santa Coloma es converteix, un any més aquest 25 de novembre i durant els dies anteriors i posteriors, en un espai de reivindicació i lluita contra les violències masclistes i patriarcals. Fins al 20 de desembre, l’Ajuntament i diferents entitats membres del Consell Municipal de les Dones i altres associacions de la ciutat han organitzat una trentena d’activitats en el marc del 25 de novembre (25N), el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Els indicadors de la violència masclista superen els nivells de l’any 2020, afectat per la crisi de la Covid-19, i se situen a nivells molt similars als de 2019, segons dades de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere. 

L’acte central serà el dijous 25 de novembre (18 h), a la plaça de la Vila, i consistirà amb una concentració reivindicativa i amb la lectura del manifest unitari. Es recuperen així els tradicionals actes presencials del 25N, després d’un any de pandèmia, durant el qual s’ha continuat amb el compromís feminista de la ciutat, amb un ampli ventall d’accions, però gairebé totes virtuals, per tal d’adaptar-se a la situació sanitària.

La principal novetat d’enguany serà la campanya de prevenció de les violències masclistes 25NStreetArtAcció, protagonitzada per l’alumnat dels centres educatius de la ciutat. 38 grups de 14 instituts de la ciutat participaran en el 25NStreetArtAcció, de la mà de La CIBA. Es tracta d’una campanya de sensibilització i prevenció a través de l’art urbà, en la que els centres i el seu alumnat tenen un paper protagonista. Els i les joves aprendran tècniques de l’art urbà, grafits, wheatpasting o instal·lacions de carrer, per elaborar els seus propis missatges de prevenció de les violències masclistes.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: