Sonora manifestació de protesta pels preus de la llum i del gas

  • Xavi Chica

Prop de 400 persones de Santa Coloma mobilitzades per la Favgram van manifestar-se ahir des de la Plaça del Rellotge fins a la Plaça de la Vila en senyal de protesta per l'escalada del preu de la llum i del gas natural, que ha elevat inusitadament les factures d'aquests subministres bàsics durant 2021. Tots els partits polítics de Santa Coloma van estar presents en una manifestació en què es van denunciar "els abusos" de les elèctriques i es va reivindicar la necessitat que béns tan essencials tinguin preus assequibles per a la ciutadania. 

La manifestació va discórrer des de la Plaça del Rellotge passant pels carrers Jacint Verdaguer, Irlanda, Rambla Sant Sebastià fins arribar a la Plaça de la Vila, on es va llegir un manifest. "El problema del preu de l’electricitat a Espanya té unes causes profundes que venen de lluny i que la conjuntura present -que no preveiem que millori a curt i a mitjà termini- ha agreujat. La inacció política dels diferents governs d’aquest país és una de les principals causes del problema: s’ha anat posposant una reforma contundent en el sector que estableixi un sistema de fixació de preus més just i transparent", va ser una de les denúncies del manifest, on també es va demanar la condonació del deute de les famílies amb les empreses subministradores quan responen a raons objectives de pèrdues d'ingressos, establir trams de consum a preus reduïts i posar fi a l'oligopoli elèctric, entre altres reclamacions. 

A la manifestació també va ser-hi present el nou alcalde socialista de Badalona, Rubén Guijarro. Està prevista una nova manifestació el dia 24 de novembre, aquest cop a la ciutat veïna. 

Fotografies: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: