La xarxa violeta s'ha ampliat fins a 300 establiments i entitats

  • Xavi Chica

Aquest matí, a La CIBA, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, la directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Maribel Cárdenas, la vice-secretaria de la FAVGRAM (Federació d’AAVV de Santa Coloma de Gramenet), Cristina Vargas, i la vicepresidenta de l’associació Motera Bikers Solidarios Santako Originals, Antonia Galea, han presentat les noves adhesions a Santa Coloma, Xarxa Violeta

Aquesta iniciativa ha multiplicat per quatre la participació i implicació comunitària d'ençà que es va posar en marxa, ara fa dos anys (novembre 2019). Les adhesions a la Xarxa han passat de 64 al 2019 a 294 actualment. L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta per l’alt compromís de les associacions, entitats i establiments de la ciutat, i ha remarcat que "és un projecte de ciutat cabdal pel que fa a la seguretat, que converteix Santa Coloma en una població de referència en la lluita contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques". 

El 2019 va arrencar amb el compromís d'una seixantena d'establiments, la majoria locals d’oci nocturn, però també altres com benzineres, farmàcies, aparcaments o serveis de taxi. Enguany les noves incorporacions han estat establiments de primera necessitat, com supermercats, estancs o altres comerços de proximitat, associacions veïnals i clubs socials, com Bikers Solidarios Santako Originals. 

Es tracta d’una iniciativa innovadora, única arreu de l’Estat, que és fruit del compromís de la ciutat de Santa Coloma en la prevenció i erradicació de les violències masclistes i lgtbifòbiques. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: