Comença el projecte Vesta per acompanyar dones sense llar

  • Xavi Chica

S'ha posat en marxa el projecte Vesta d'acompanyament de dones amb fills i filles a càrrec i en situació de sensellar al territori Besòs. Aquesta iniciativa neix amb la capacitat d’atendre un total de 30 persones per un període de 3 anys oferint solució residencial a les persones participants i acompanyament integral, incloent l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d'itineraris laborals personalitzats

El sensellarisme femení, també al Besòs, desenvolupa una estratègia residencial que porta les dones a molts llocs diferents abans del carrer: Acolliment amb familiars i amics, allotjaments temporals (pensions, cases d’acollida, dispositius d’emergència), ocupacions d’habitatges buits, habitacions subarrendades,... totes formes d’habitatge insegur tant des d’una perspectiva temporal, com jurídica, com emocional, circumstàncies que fan inviable el dibuix de projecte vital per a cadascuna d’elles. Són dones que, si tenen fills i filles menors, solen moure’s amb ells a càrrec, transferint-los totes les dificultats del dia a dia. La iniciativa reposa en dos pilars: d’una banda el tractament de l’habitatge com un dret oferint solució residencial a les persones participants, i de l’altra l’acompanyament integral, incloent l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d'itineraris laborals molt personalitzats posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del propi projecte vital.
Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: