12.000 clavells tornen a fer de Santa Coloma ciutat catifaire

  • Xavi Chica

Magnífica exposició catifaire la que es va poder gaudir ahir diumenge 17 d'octubre a Santa Coloma, al cor de la ciutat, davant l'Església Major i en un Passeig Jaume Gordi sense cotxes, fet que va embellir encara més l'escenari. La diada va ser molt bonica tant per les catifes que s'hi van construir pel matí, gaudir i trepitjar després, a la tarda, com per la indubtable simbologia de poder tornar a una certa normalitat després d'una pandèmia molt dura. Santa Coloma torna a ser ciutat catifaire. 

12.000 clavells, 15 sacs de serradures, 10 litres de tint, suro tenyit, pellofa d'arròs... van servir per confeccionar 11 dibuixos en total, un d'ells dedicat a la figura de l'exregidor socialista Pedro Cano, fet per la seva família. En total, 80 metres de llarg amb catifes florals per tres metres d'amplada van acolorir, per primera vegada després de la Covid-19, un dels carrers més emblemàtics de Santa Coloma. 

L'esdeveniment va estar organitzat per l'Associació de Catifaires, on també figuren representants dels antics comerços que hi participaven abans de la pandèmia, Fundació Tallers i els Gegants de Gramenet. També van participar els Grallers colomencs, amb una actuació molt animada abans de dinar, i en general tota la ciutadania que va voler posar el seu granet de sorra. Fins i tot la gent que sortia de misa a la tarda va animar-se a la trepitjada multitudinària que va posar el punt i final al retrobament amb les catifes. 

L'associació de catifaires també va organitzar un esmorzar amb més de 60 entrepans i begudes, a primera hora del matí, per fer pinya i agafar forces. 

Per a l'any vinent, ja s'ha anunciat que l'exposició serà itinerant i que per tant es farà en un altre indret de la ciutat, amb l'objectiu d'apropar aquesta tradició a molts punts de Santa Coloma amb el pas dels anys. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: