Demà comencen les Jornades per la Pau i Cooperació a la ciutat

  • Xavi Chica

A  partir de demà dimecres 13 d'octubre se celebren a Santa Coloma les Jornades per la Pau i la Cooperació, sota el lema Obrint Fronteres, enguany amb un important retorn presencial dels actes i activitats proposades. 

Des del 13 fins al 19 d'octubre, a la Carpa de la Plaça Pau Casals, podrem trobar una àmplia oferta d'interessants activitats relacionades amb els drets humans i la cultura de la pau, dutes a terme en sinergia amb les entitats de la ciutat vinculades a la solidaritat i la cooperació internacional.

La diversitat d'actes, presentacions i exposicions són una evident mostra del ric teixit associatiu de la ciutat en aquest àmbit. S’han organitzat un conjunt d'activitats, moltes d'elles adreçades a infants i joves, amb temes a tractar, com el feminisme, el consum responsable i la cooperació cultural, que ens convidaran a trobar-nos amb altres realitats, moltes vegades semblants a les nostres, dins d'aquest món global.

Programació a la carpa de Pau Casals

El dimecres 13 d’octubre (18:30h) la periodista Mònica Bernabé inaugurarà les Jornades amb el seu “Viatge a l’Afganistan dels talibans”. Redactora del diari “Ara”, va viure vuit anys a l’Afganistan i hi ha estat recentment al país com enviada especial d’aquest rotatiu. 

El dijous 14, 09:30 i 11 h, “De l’hort a la taula”, taller de Consum Responsable i Sostenible adreçat a les escoles, dinamitzat per Georgina Sancho i Miguel Flores Cal reserva prèvia. A les 17:30 h, taller de circ social, adreçat especialment a infants i joves. Es recomana inscripció prèvia. A les 20:30h teatre-fòrum a partir de l’espectacle “Huellas y sombras” de La Colectiva.

Divendres 15, 09:30h, taller “De l’hort a la taula”. I a les 19h, Santa Coloma amb el Sàhara ens proposa un vespre amb activitats relacionades amb el Sàhara Occidental.

Cap de setmana solidari

A partir les 11h del dissabte 16, conta-contes “Auka, la granota amazònica” amb Enginyeria Sense Fronteres i joc de taula per sensibilitzar sobre la importància de l’aigua. A les 21h, concert solidari amb Senyor Oca i el Dj Paunlao, per a la sensibilització i solidaritat amb les persones refugiades.

Diumenge 17, de 10 a 14h, Fira d’entitats amb una mostra d’entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació De 10:30 a 13:30 h “Un teatre al jardí”, recorregut sensorial en família als Jardins de la Torre Balldovina. A les 18h, cabaret de circ solidari i a les 19:30h mostra de circ solidari i social.

Activitats per a infants i joves

En els dos darrers dies d’activitats destaquen, el dilluns 18, 10 i 12 h, “Amal-Tikva: viu un dia a Jerusalem!” joc de simulació sobre la situació de Palestina. Activitat adreçada als instituts, amb reserva prèvia. A les 18:30h “Educació menstrual i sexualitat conscient”, projecte de sensibilització i cooperació que treballen a Nicaragua i també a Barcelona. Activitat adreçada a noies joves. Cal reserva prèvia.

Dimarts 19, de 9:30 i 11h, espectacle de teatre i titelles sobre consum responsable. Activitat adreçada a les escoles, amb reserva prèvia. I finalment, a les 18h, Grup Eirene ens proposa un nou club de lectura i drets humans, aquesta vegada a partir de la lectura del llibre “Paraula d’Arcadi” d’Arcadi Oliveres.

Inscripcions i reserves a https://grameticket.cat/

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: