Es recullen 1.330 quilos de raïm a la 5ª verema colomenca

  • Xavi Chica

La nova verema, la cinquena a la Vinya d’en Sabater ja ha finalitzat. Per primera vegada, la recollida s’ha fet per varietats. En total, cinc dies coincidint amb els cinc tipus de raïm plantats: pansa blanca o xarel·lo; garrut, també conegut com monestrell; picapoll blanc, picapoll negre i garnatxa negra. Com cada any des que es van iniciar les veremes, les persones encarregades de la recollida han estat els i les alumnes del programa la Casa d’Oficis de Grameimpuls.

Pel que fa als quilos, se n’han collit 1.330 quilos en total, dels quals 320 quilos corresponen a la varietat de garrut; 76 quilos a garnatxa negra; 370 quilos a pansa blanca; 554 quilos a picapoll blanc i 10 quilos a picapoll negre. Aquest any, la producció del vi es farà al celler de Can Roda (Martorelles).

El vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza i serveix de material didàctic per als alumnes de l’Escola de Restauració (ERESC). Aquesta és la cinquena verema des que es va iniciar el projecte de recuperació de la vinya.

Santa Coloma s’ha adherit al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric, cultural i paisatgístic del seu territori. A la pràctica, l’adhesió permet incloure la Vinya d’en Sabater i el seu entorn a les rutes i experiències de vi de que s’organitzin en el marc de la DO Alella.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: