Arriba el 21è Cap de Setmana Ibèric els dies 2 i 3 d'octubre

  • Toni Salvador

Els propers 2 i 3 d’octubre se celebra el 21è Cap de Setmana Ibèric al Museu Torre Balldovina i al poblat ibèric Puig Castellar. L’esdeveniment és el més important de l’any i el que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya d’entre les iniciatives organitzades per La Ruta dels Ibers, un projecte de turisme cultural coordinat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) amb l’objectiu de donar a conèixer la cultura ibèrica.

Com cada any, s’escull un tema sobre el qual gira la festa. Aquest 21é Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a les xarxes de comunicació de la societat ibèrica doncs, tot i no haver-hi eines tan potents com les autopistes actuals o Internet, els diferents poblats tenien un alt nivell de contacte entre ells. El comerç apropava cultures i pobles a intercanviar idees i productes i, tot i estar allunyats, existien forts lligams entre les seves gents.

Les activitats del dissabte 2 es desenvoluparan al Museu Torre Balldovina, mentre que les del diumenge 3 ho faran al poblat ibèric Puig Castellar. Ambdós dies al matí, entre les 11h i les 13.30h. Totes les activitats i més informació al web del Museu: https://museu.gramenet.cat

Dissabte 2 d'octubre - Activitats al Museu Torre Balldovina

11h - Els ibers de Santa Coloma

Visita guiada a l’exposició del Museu dedicada a la cultura ibèrica per descobrir les xarxes de comunicació dels ibers laietans.

11h - Tallers d’escriptura ibèrica i de mòlta de cereals

Tallers per infants per descobrir com era la vida quotidiana dels ibers.

Diumenge 3 d'octubre - Activitats al poblat Puig Castellar

11 a 14h - Les xarxes de comunicació dels ibers

Activitats familiars i tallers per descobrir com es comunicaven els ibers i l’intercanvi cultural amb altres cultures del moment.

11.15 i 12.15h - El poblat de Puig Castellar

Visites guiades al jaciment al llarg de les quals s’explicaran les xarxes de comunicació que utilitzaven els ibers del Puig Castellar.

12.30 i 13.30h - Els poblats de la Laietània se saluden

Comunicació amb miralls amb el jaciment ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: