El Col·legi Singuerlín, escola vinculada al Conservatori del Liceu

  • Xavi Chica

El Col·legi Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet ja forma part, des d'aquest curs, de la xarxa d'escoles vinculades al Conservatori del Liceu, tal i com recull el recent conveni signat entre ambdues parts. "Des de l’escola estem contents i molt engrescats per iniciar aquest nou projecte, un més que ajudarà a formar íntegrament al nostre alumnat", han manifestat des del centre educatiu.

L’actual projecte de xarxa d’escoles vinculades té el seu origen en les primeres escoles filials fundades l’any 1932, i actualitza el compromís del Conservatori Liceu de compartir la seva experiència estenent la pràctica musical (especialment a la població infantil) a través del territori, tot potenciant la detecció i estimulació del talent a la vegada que es posa en valor la importància cabdal de la música en el desenvolupament de les persones.

Tots aquests centres comparteixen un mateix ideari d’ensenyament musical i d’excel·lència educativa que en garanteixen el nivell qualitatiu: els plans d’estudis, metodologia pròpia i material didàctic del Conservatori Liceu, el pla de formació del professorat, l’avaluació continuada dels alumnes i les activitats artístiques en corals i conjunts instrumentals, articulades en el cicle de concerts participatius Liceu Familiar.

Aquest compromís inclou una sèrie d’avantatges com ara:

1) Pla d’estudis amb eines pedagògiques. Aquest pla d’estudi està dissenyat perquè els alumnes adquireixin les competències necessàries per a la pràctica de la música clàssica i moderna amb itineraris que els permeten avançar  a velocitats diferents, segons la motivació, la dedicació i el talent de cada alumne.

2) Material didàctic personalitzat no reutilitzable, adequat a les seves necessitats tant per l’assignatura de música a primària com per a l’àrea de llenguatge musical.

3) Es tracta d’edicions pròpies en permanent renovació que recullen l’experiència de l’ensenyament tradicional i les pedagogies més actuals, pensades tant per música clàssica com per música moderna.

4) El Conservatori avalua a l’alumnat i acredita el seu aprenentatge, amb un pla d’avaluació certifica el seguiment del Programa d’Estudis, desenvolupat per uns tribunals avaluadors constituïts per professors del Conservatori Liceu i de l’escola vinculada. La superació dels exàmens de les diferents matèries del pla d’estudis condueix a l’obtenció dels Diplomes del Conservatori Liceu.

5) Participació en activitats artístiques, al costat d’estudiants del Centre Professional o Superior en escenaris com l’Auditori del Conservatori Liceu o el Palau de la Música Catalana.

6) Formació del professorat del centre, organitzant anualment cursos i activitats realitzats al Conservatori Liceu la primera quinzena de juliol i eventualment en altres moments del curs.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: