El passeig Salzereda s'inaugura aquest cap de setmana de Festa

  • Xavi Chica

El nou i flamant Passeig Salzereda s'inaugurarà aquest proper cap de setmana coincidint amb la celebració de la Festa Major 2021 de Santa Coloma. L'Ajuntament ha organitzat diverses activitats per al dissabte 4 i el diumenge 5 de setembre, una data important ja que aquest es tracta d'un dels projectes més esperats per la ciutadania.

El dissabte dia 4, de 10h a 13h, s'instal·laran 3 carpes al passeig, a l'inici, al mig i al final del mateix, on es lliurarà un petit obsequi als veïns, un test amb una planta perquè puguin decorar balcons i finestres. L'Ajuntament ha elaborat un full informatiu especial que s'està repartint per les bústies dels habitatges dels barris de Riu Sud i Riu Nord. Així mateix, es posarà en marxa una campanya de civisme dirigida al veïnat i a la restauració de la zona, amb consignes per tenir cura del passeig.

Però el moment més espectacular arribarà diumenge a la nit. A partir de les 22h, es projectarà un mapping, un espectacle que consistirà en una projecció de llums i so que durarà 15 minuts i que s'anirà repetint al llarg de la nit.

Les xifres del nou passeig que va fer públiques l'Ajuntament són les següents: s'ha intervingut en una superfície total de gairebé 20.000 metres quadrats, dels quals prop de 8.000 metres quadrats són vorera, zones d'esplai, passeig i terrasses. S'han habilitat al voltant de 2.300 metres de zona verda i hi ha 600 metres quadrats de jocs infantils en sis zones de joc diferents, 700 metres de carril bici metropolità que connecta amb el carril de el pont de Santa Coloma i el passeig Llorenç Serra, 2 carrils d'aparcaments amb 137 places de cotxe i 37 de moto, 205 arbres (al voltant de 50 s'han aconseguit conservar), 154 punts d'il·luminació i 100 unitats de bancs i cadires.

El nou bulevard de Santa Coloma ha suposat una inversió propera als 5 milions d'euros (3,9 milions pressupostats inicialment més l'IVA) que han estat finançats, a parts iguals, per l'Ajuntament i els fons europeus del pla Edusi.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: