Santa Coloma tindrà un 'bicing' metropolità a finals de 2022

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet serà un dels 15 municipis adherits al nou servei metropolità de bicicleta pública compartida que es preveu que comenci a funcionar, en una primera fase, entre setembre i finals del 2022. El nou servei, que encara no té nom oficial, operarà en els següents 15 municipis: Santa Coloma, Badalona, L'Hospitalet, Cornellà, El Prat, Esplugues, Sant Feliu, Sant Adrià, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. 

En aquest llistat de municipis hi manca la capital catalana, Barcelona, on ja funciona des del 2007 el Bicing. Segons informa l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'està treballant "satisfactòriament i de manera coordinada amb l'Ajutament de Barcelona per fer efectiva la compatibilitat dels dos sistemes de bicicleta pública", és a dir l'actual Bicing de la capital amb el nou servei que entrarà en funcionament a finals de 2022.

En una primera fase, el servei comptarà amb 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 localitats metropolitanes mencionades. En una segona fase, l'AMB seguirà treballant amb la resta de consistoris metropolitans perquè progressivament s'adhereixin al servei i l'incorporin.

El nou servei de bicicleta pública compartida està alineat amb el compromís de l'AMB de fer de la mobilitat en bicicleta un mode habitual per als desplaçaments diaris a la feina, a l'escola i als serveis, i incrementar-ne el pes com a mode de transport sostenible i saludable en benefici de la qualitat de l'aire i de la salut de les persones.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: