Temps de sequera: cap pluja significativa des de l'1 de maig

  • Xavi Chica

Temps de sequera a Santa Coloma de Gramenet. Ja són pràcticament tres mesos sense que es registri un episodi significatiu de pluja a la nostra ciutat. Des del dia 1 de maig que no hi ha precipitacions abundants al municipi i això evidentment augmenta el risc d'incendi a la muntanya del nostre entorn. Des d'aquell dia, només han caigut quatre gotes mal comptades, la vegetació i el terreny de la Serralada de Marina estan molt secs i per tant cal anar amb molt de compte. 

Feia temps que no s'encadenaven gairebé tres mesos sense precipitacions. També s'ha de destacar que des del gener a l'abril, la pluja registrada a Santa Coloma va ser inferior a la mitjana a Santa Coloma, i que a la primera quinzena de juny es va viure una calorada remarcable. 

S'han d'extremar, per tant, les mesures de prevenció per evitar que es produeixi un foc. Des del maig hem tingut dos incendis, un a Can Franquesa, per sobre del cementiri, i un altre a la zona de Sant Jeroni, que van ser ràpidament apagats pels Bombers. 

La regidoria de Medi Ambient així com personal forestal voluntari i amants de la muntanya de la nostra ciutat han fet tasques de prevenció durant aquests mesos, recollint per exemple la biomassa més inflamable. Però la responsabilitat per evitar els incendis és de tothom. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: