Les farmàcies venen tests d'antígens sense recepta des d'avui

  • Xavi Chica

Des d'avui dijous 22 de juliol, segons marca el BOE, les farmàcies de Santa Coloma de Gramenet, així com les de la resta del país, ja poden vendre el test d'antígens sense recepta. Aquests proves són importants per tenir més controlada la presència del virus i determinar, per exemple abans d'assistir a un esdeveniment o reunió, si s'és positiu o no. Són proves d'automostra per frotis nasal i per tant ha de ser la persona que compra el test qui es faci la prova. Els resultats es tenen disponibles en uns 15 minuts. També hi ha algunes farmàcies que s'han ofert voluntàries per fer tests a diversos col·lectius, com per exemple els monitors de lleure. 

Els test ja porten les instruccions d’ús, però "el personal farmacèutic intentem explicar i facilitar a la clientela el seu ús correcte", comenta Laia González, propietària de la Farmàcia Nagues del Passeig Jaume Gordi (fotografia), qui afegeix que tot i no haver-hi un "boom" de demanda sí que "hi ha força gent que des de fa dies ve preguntant i ja des d'avui se'ls emporta". Cal destacar per tant la tasca d’educació sanitària que fa el personal farmacèutic a l’hora d’explicar a la població com i quan han de realitzar els tests, ajudar a interpretar els resultats adequadament i promoure l’autoresponsabilitat.

En cas que el resultat del test sigui positiu és essencial aïllar-se i avisar al 061, qui serà després qui citi per fer-se una nova prova que corrobori el contagi per coronavirus. Si el test és negatiu, cal no abaixar la guàrdia i mantenir les mesures de protecció. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: