Nova fase del projecte A-Porta per evitar la solitud de la gent gran

  • Xavi Chica

Picaportes del projecte A-Porta van visitar prop d’un 50 per cent de les llars de persones grans dels barris de Can Mariner i el Centre de Santa Coloma. Aquesta visita tenia com a principal objectiu assessorar i aconsellar gratuïtament al veïnat i, alhora, detectar possibles casos de solitud no volguda i d’aïllament entre la gent gran.

De les 700 visites previstes en sis mesos a persones majoritàriament majors de 70 anys que viuen soles, des del mes de maig ja s’han visitat 232 llars, quelcom que mostra una acollida positiva del projecte per part del veïnat.

Ara s’ha presentat la segona fase del projecte, que té com a principal objectiu millorar les condicions de vida de la gent gran mitjançant la detecció de situacions d’aïllament i/o de solitud no volguda, activant un servei d’acompanyament, d’escolta activa i d’atenció emocional.

En l’acte de presentació de fa uns dies, l’alcaldessa Núria Parlon va subratllar la importància del treball comunitari i ha destacat el fet que el projecte ofereix a la gent gran una millora en la seva qualitat de vida i en la seva autonomia.

El projecte d’apoderament veïnal A-porta és un programa social de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la cooperativa iesMed SCEL que a Santa Coloma compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma i el Departament de Drets Socials de la Generalitat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: