1.014 vacunes es col·loquen en mig d’un caos logístic

  • Josep M. Roca

Finalment van ser 1.014,  les vacunes de J&J Janssen que es van col·locar ahir a Can Zam, segons informacions a què ha tingut accés El mirall.net, en el cribatge sense cita prèvia efectuat pel Departament de Salut.

A partir de les dues de la tarda, una vegada la informació sobre la possibilitat de vacunar-se a la ciutat (a Can Zam) sense cita prèvia va ser accessible a través dels mitjans de comunicació –el web d’El mirall.net va rebre més de 5.000 visites- i les xarxes socials particulars i d'entitats van anar “passant-ho”, la gent es va anar acostant al parc per tal de rebre la vacuna.

Les cues van anar en augment amb el pas del temps, fins que es va haver de fer recompte per fer el tall, ja que hi havia previstes mil dosis. Alguns dels que van arribar després, malgrat l'avís no van voler marxar.

Unitats de la Policia Local, de fet va haver d’intervindre l’USIR, van ajudar el personal de Protecció Civil a desallotjar el centenar llarg de persones que, a darrera hora, volia vacunar-se a Can Zam tot i que ja s’havien acabat les dosis que disposava l’equip sanitari.

I això que va haver-hi gent a la qual se l’ha enviada a casa perquè se’ls va dir que s’havien acabat les dosis. Tot i que s’havia marcat un topall, finalment s’han van posar 1014 dosis i la darrera vintena de dosis va costar “col·locar-les”.

Tot perquè després de desalotjar gent que era a la cua, van sortir algunes més que es van col·locar a persones que malgrat quedar fora d’opcions a ser vacunats no havien volgut marxar i malgrat que havien arribat més tard que les que havien fet cas a la policia i marxat a casa, van tenir l’immerescut premi.

Un final rocambolesc a una història que deixa palesa les mancances de logística de les autoritats sanitàries de la Generalitat.

La criticable política d’informació aplicada pel Departament de Salut que ha consistit en no fer cap informació i pactar amb el govern municipal que fos ell qui poses la informació a les xarxes, amb la  qual cosa només s’han pogut assabentar els seguidors de l’alcaldessa i del propi consistori, ja que els mitjans de comunicació locals van ser també obviats –pel Departament de Salut i per l’Ajuntament- i no van poder informar del que estava passant fins a les dues de la tarda.

A partir d’aquella hora, la població colomenca,  a través d’El mirall.net i de les xarxes socials de manera particular, ha pogut conèixer massivament el que estava passant a l’interior del parc Can Zam, considerablement allunyat de la vida social de la ciutat, especialment en un dia feiner. Així també es va aconseguir que no es retornessin vacunes.

Finalment s’han pogut posar 1014 dosis de la vacuna J&J Janssen (els qui se l’han posat ja no tindran que posar-se cap més perquè és vàlida en una sola dosi) que el bus havia portat a Santa Coloma aconseguint l’objectiu d’apujar el percentatge de vacunats a la ciutat que es baix amb relació a altres poblacions.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: