Declaracions del conseller Joan I. Elena a El mirall.net

  • Josep M. Roca

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va quedar-se a dinar a Santa Coloma després de la reunió de la Junta Local de Seguretat. La mateixa va perllongar-se per espai de dues hores a la sala d’actes del Centre d’Art contemporani de Can Sisteré.

“Ha anat molt bé. Hem contrastat amb tots els cossos policials que les dades que tenim sobre Santa Coloma e corresponen a una disminució dels delictes i a un augment de la eficiència en detenir els delinqüents”, explicava a El mirall.net Joan Ignasi Elena.

El conseller, que va dinar al restaurant Casa Pepe amb tot el seu equip se’n duia un exemplar del nostre periòdic del mes de juliol que titula sobre la seguretat ciutadana. “Hem garantit que les tretze places més de mossos d’esquadra que es van prometre, segueixen en peu”. Amb tot, el conseller no va poder indicar quan se sumaran a la comissaria de Santa Coloma. Anteriorment, el conseller ja havia declarat que els tretze mossos assignats l’any passat de manera provisional no es mourien de la comissaria colomencai quedaven consolidats.

“Hem pogut constatar que la coordinació entre totes les forces de seguretat funciona perfectament a Santa Coloma i això és un punt favorable per afrontar aquest problema. Santa Coloma és una ciutat més segura del que hom es pensa”, va concloure el conseller mentre abandonava el conegut restaurant.

Joan Ignasi Elena havia destacat abans de la Junta que “les dades avalen que Santa Coloma és una ciutat segura”. El conseller va explicar que hi ha hagut una lleugera disminució dels fets delictius respecte 2019, i també que es notava un increment en la resolució de delictes. Per al conseller, “tot això respon a la intensitat de les mesures per perseguir els delictes, no solament l’augment d’efectius i mitjans, també a l’eficàcia i la coordinació entre policia local i Mossos d’Esquadra”.

Diverses fonts de les diferents policies consultades per El mirall.net han reconegut que en el transcurs de la junta ha quedat ben clar que “la coordinació entre les policies és molt bona i quan  tothom suma tot sempre és millor”. Per als diferents cossos policials consultats, Santa Coloma és una de les ciutats més segures de l’AMB.

Queixes dels Grups Municipals de Ciutadans i En Comú Podem

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Dimas Gragera, va fer unes declaracions mentre es celebrava la Junta Local de Seguretat en què es queixava de no haver estat convidat com oient. “Vam signar en el Pacte Local en que se’ns garantia la presència com a observadors en aquesta Junta als representants dels grups municipals. I no ha estat així. Llavores per què ho signen?”  La cita és en la pàgina 21, punt 5, del document del pacte.

De fet els regidors d’En Comú Podem no van assistir ni a la recepció prèvia a la porta de l’Ajuntament, per les seves discrepàncies amb les polítiques de la Conselleria d'Interior. "Sí que haguéssim anat a la Junta, però no se'ns ha convidat i això que la proposta d'incorporar la nostra presència a la junta dins del pacte era del mateix PSC. És poc coherent", explica Jesús Sánchez, portaveu del grup dels comuns.

Dimas Gragera va aprofitar  la recepció inicial per lliurar un document, de manera privada, al conseller. I aquest, com mostreen les imatges, va aprofitar per signar en el Llibre d'Honor de la ciutat.

Fotos: Andreu Fernández

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: