Senyora en un hospital

L’Hospital de l’Esperit Sant promou la donació de còrnia

  • Sara Simonet

Tots podem ser donants de còrnia, però és quan algú mor que es fa el plantejament als familiars que són qui donen el consentiment per procedir a l'extracció de còrnies del difunt.

Davant d'aquesta situació, des de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant s'ha posat en marxa un Grup de Treball de Donació de Teixits que té com a objectiu promoure la donació de còrnia entre els pacients i familiars de referència del centre.

La tasca dels professionals que participen en aquest Grup de Treball és la de transmetre als familiars dels difunts tota la informació disponible i, en cas que aquests familiars acceptin realitzar aquesta donació, transmetre'ls la possibilitat de realitzar-la al mateix centre hospitalari.

Aquesta extracció i donació de còrnia es realitza amb el màxim de respecte cap a la persona difunta i no afecta el seu aspecte físic. Les còrnies donades s'envien al Banc de Sang i Teixits fins que són utilitzades i trasplantades.

Foto: FHES

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: