L'Esperit Sant vol reduir al màxim el soroll dins l'hospital

  • Xavi Chica

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant acaba d'engegar una campanya que pretén conscienciar professionals i usuaris de la importància de reduir el soroll per afavorir el descans dels pacients.

Després de mesurar els decibels amb un sonòmetre instal·lat en una de les plantes d'hospitalització, s'ha constatat que el nombre de decibels que hi ha als passadissos en algunes hores és molt superior al que recomana l'Organització Mundial de la Salut (40 decibels). Al mateix temps en el darrer estudi impulsat pel Grup ProsomniuM, format per un grup de professionals que promouen diferents iniciatives per afavorir el descans nocturn entre els pacients hospitalitzats, es va constatar que un 28 per cent dels pacients ingressats consideren que a l'Hospital hi ha massa soroll ambiental.

Amb l'objectiu de reduir l'impacte del soroll i millorar el confort dels usuaris s'han impulsat diferents iniciatives com són: concentrar, sempre que sigui possible, les actuacions d'infermeria a l'habitació abans de les 12h de la nit, abaixar el volum d'aparells, timbres i intèrfons, tancar les portes amb cura, evitar parlar fort als passadissos i actuar en cas que els aparells de l'habitació facin soroll. 

Des del grup ProsomniuM s'ha volgut implicar a tots els professionals de la FHES. En aquest sentit, s'ha elaborat un vídeo que poden veure en aquest enllaç i un pòster que recull fotografies de desenes de professionals fent el gest de silenci i, durant aquesta setmana, se'ls hi farà entrega d'un paquet de xips de plàtan ja que són aliments rics en triptòfan que ajuden a conciliar el son abans d'anar a dormir.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: