Santa Coloma sumarà 810 pisos protegits més amb tres accions

  • Xavi Chica

El ple extraordinari celebrat aquest dimecres va aprovar la modificació inicial del Pla General Metropolità (PGM) per augmentar en 810 habitatges el parc protegit de Santa Coloma de Gramenet. L’objectiu és incentivar als propietaris privats a generar habitatge protegit, i sumar-lo al creat per l’Ajuntament, com els pisos de l’antiga escola Miguel Hernández per a persones majors de 65 anys o els previstos al Complex Les Oliveres per a joves.

Les modificacions del PGM aprovades inicialment al ple recullen tres possibles actuacions per crear habitatge assequible. En primer lloc, es generarà habitatge protegit a locals buits en planta baixa, en la línia de les actuacions dutes a terme a Can Franquesa i al Raval. Aquests locals podrien destinar-se a habitatge assequible i accessible per a persones grans que han perdut la seva autonomia, ja que els locals es troben a peu de carrer.

En segon lloc, es crearà habitatge assequible en sòl urbà consolidat, canviant un percentatge del sostre d’edificis existents que actualment tenen altres usos (oficines, aparcament, etc...) a ús habitacional. Això ho podran fer aquells propietaris que actualment disposin d’edificis amb un volum disconforme al planejament actual (és a dir que tinguin més sostre edificat al solar del que permet l’actual normativa), i duguin a terme una rehabilitació integral.

I, en tercer lloc, es generarà habitatge assequible permetent la divisió d'edificacions situades en zones unifamiliars i de baixa densitat (barris de Singuerlín i Riera Alta), sempre i quan els dos habitatges resultants tinguin un mínim de 80 m2.

Del còmput de possibles parcel·les que reuneixen alguna d’aquestes condicions se’n desprèn la possibilitat d’obtenir, inicialment, 810 nous habitatges socials. En concret, s’obtindrien 280 gràcies a la transformació de locals comercials, 190 del canvi d’ús d’edificis existents amb volum disconforme i 340 de la subdivisió d’edificacions unifamiliars.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: