El tancament de Cal Nen ens deixa sense la botifarra brisa

  • J.M.Roca

Cal Nen era part de la història colomenca, però l’inexorabilitat del temps, la crisi i les circumstàncies han vençut la voluntat de la darrera propietària, la Montse Ylleras. Ella s’havia fet càrrec de la cansaladeria davant la manca de continuïtat familiar del negoci. Els Saladrigas van traspassar-lo per salvar-lo, però l’aventura ha durat pocs anys i amb 130 anys d’història ha abaixat definitivament les portes.

Amb Cal Nen queda compromès el futur de la botifarra autòctona brisa, feta amb el pòsit de les botes, amb marc de cava. La proposta que es van inventar el xef estrellat Víctor Quintillà i la Montserrat Saladrigas, la darrera de la nissaga de Cal Nen, va ser un èxit. Però ja quan aquesta darrera va jubilar-se i l’obrador va quedar inactiu, el producte estava tocat de mort.

"Nosaltres ja no la gastàvem", explica el propietari del Lluerna i el Verat, impulsor del producte. I és que la brisa es va fer un temps a un obrador industrialitzat extern. I ja no era el mateix. “Cal Nen, amb la seva caldera de coure, permetia un treball artesanal que la botifarra brisa requeria”. 

Ubicada sempre al carrer del Pedró, Cal Nen era una institució a la ciutat i les seves botifarres, fetes de manera tradicional a la rebotiga on hi havia un obrador preparat per servir una clientela fidel i còmplice. A més de la brisa, les botifarres d’ou per la quaresma eren molt apreciades, com la resta de la produció que es feia fidelment cada setmana.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: