L'Ajuntament reforça els serveis de neteja durant tot l'estiu

  • Xavi Chica

L'Ajuntament ha començat a reforçar des de fa un parell de setmanes, i fins a l'inici del curs escolar, els serveis de neteja de la ciutat. Una de les principals mesures per a mantenir l'estat de neteja òptim de carrers i places a l'estiu, època caracteritzada per l'escassetat de pluja, és la realització d'aigualejos (ús d'aigua a pressió) extraordinaris. D'aquesta manera, es reforça l'escombratge manual diari i l'escombratge mecànic intensiu setmanal, que es fa amb barredora i sopladora tot l'any. L'aigualeig és especialment útil durant els mesos més calorosos perquè redueix la incidència d'al·lèrgies i malalties respiratòries, al mateix temps que elimina males olors.

Gràcies a aquest increment del nombre d'aigualejos, es millora la freqüència de neteja en tota la ciutat, però especialment en els barris de major densitat de població. També s'incrementa la freqüència de neteja interior i exterior dels contenidors, amb una major intensitat de juny a agost, i es reforçarà encara més l'aigualeig durant la celebració d'activitats ciutadanes i esdeveniments propis de l'estiu, des de Sant Joan fins a la Festa Major.

El personal dels plans d'ocupació de Grameimpuls reforçarà les seves tasques de neteja, també amb aigua, en llocs específics d'especial interès i dificultat, per a eliminar taques persistents i millorar la neteja de zones d'elevat ús.

Desbrossament de solars i franges de protecció 

D'altra banda, també han entrat en funcionament els serveis de desbrossament de solars municipals i de franges de protecció en zones periurbanes. Aquestes accions són especialment necessàries a l'estiu, ja que l'herba s'asseca i s'incrementa el risc d'incendi. Amb el desbrossament, s'eviten situacions de perill tant per a les persones que viuen en solars confrontants com per a l'espai natural. El desbrossament el duu a terme una empresa externa en coordinació amb els plans d'ocupació de neteja de Grameimpuls. Com a mínim cada solar rep un tractament a l'any.

 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: