Es mantindran fins a final d'any les terrasses provisionals

  • Xavi Chica

Una proposta de resolució consensuada per part de tots els grups municipals, presentada a instàncies d'Esquerra Republicana, allargarà fins a final d'any el permís per instal·lar terrasses provisionals en bars i restaurants de la ciutat, guanyant espai a la calçada, per ajudar així al sector de la restauració.

Es busca així un consens entre el sector de la restauració i la ciutadania per valorar "l'encaix de les noves autoritzacions de les terrasses a la via pública dins del paisatge urbà. Veïns i veïnes han de ser partícips del procés de la decisió final adoptada", apunta la proposta de resolució. Els bars i restaurants que no hagin sol·licitat encara la col·locació de terrasses provisionals també podran fer-ho, de moment es concediran permisos fins al pròxim 31 de desembre.

Un altre dels objectius de les mesures aprovades en el ple de maig és substituir els actuals blocs de formigó, com els que poden veure a la fotografia davant del restaurant La Senda i que es van col·locar d'urgència, per elements de seguretat més atractius i integradors, com ara jardineres. Es tracta de conciliar l'activitat de les terrasses amb l'ús ordenat de l'espai i també es vetllarà pel descans dels veïns, ja que diverses d'aquestes terrasses estan situades just a sota d'habitatges. 

L'acord unitari també preveu l'estudi d'una línia de subvenció o crèdit per facilitar als restauradors la millora estètica de les terrasses.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: