Comptabilitzades 28 persones sense llar dormint als carrers

  • Xavi Chica

Per tercera vegada en els darrers anys, els voluntaris de l’entitat Ningú Sense Llar van fer un recompte oficial de persones que dormen al carrer a Santa Coloma de Gramenet. El recompte definitiu de persones sense llar a la ciutat va donar un resultat de 28 persones (25 homes, 2 dones i 1 persona que es no es va poder determinar) passant la nit al carrer, una xifra que és sensiblement superior a la registrada en el darrer recompte dut a terme fa dos anys (aleshores la dada va ser de 19 persones). Aquestes xifres, asseguren des de Ningú Sense Llar, “donen compte de la preocupant situación que es viu tant a la nostra ciutat com a les del nostre entorn”.

Al recompte van participar uns 50 voluntaris i voluntàries. Al llarg de prop de tres hores, des de les 21.30h del dimecres 19 de maig fins a la mitjanit, es van revisar tots aquells indrets on habitualment poden haver persones passant la nit: caixers automàtics, portals amples, pàrquings, interior de vehicles, etc. Repartits en grups de 3 persones, els participants en el recompte van recórrer tots els carrers de Santa Coloma, distribuïtsper barris, amb l'objectiu de fer una fotografia del moment que viu el sensellarisme a la ciutat.

Els voluntaris de Ningú Sense Llar van fer un registre de cada situació, notificant el carrer i les circumstàncies que a nivell visual es van poder registrar sobre cada una de les persones sense llar que es van localitzar. No es tractava, informa l’entitat, d’oferir cap recurs o d’establir contacte amb aquestes persones, sinó fer palesa la situació que viuen les persones que ara mateix tenen el carrer com a espai per passar la nit.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: