Homenatge el 5 de maig als deportats a camps d'extermini

  • Xavi Chica

Aquest proper 5 de maig, a partir de les 18h, se celebrarà a Santa Coloma de Gramenet el Dia Nacional d’Homenatge als Deportats i Deportades. A la nostra ciutat tindrà lloc un emotiu acte dedicat als colomencs i colomenques que van patir la deportació als camps de concentració nazis en l'episodi més fosc del passat segle XX. 

L'acte es durà a terme als jardins del Museu Torre Balldovina, davant del monument que recorda als veïns i veïnes de la ciutat que hi van ser víctimes, obra de l’escultor local Miquel Compte, de l’any 1989. L’acte comptarà amb la participació de joves de la ciutat que han participat en el projecte d’anada al Memorial de Buchenwald, el qual es repeteix anualment. També hi haurà una interpretació musical a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres. Posteriorment, es durà a terme una conferència al Museu, a càrrec d’Enric Garriga, president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, i de totes les víctimes del nazisme.
Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: