Entra en funcionament el nou carril bici de la Rambla del Fondo

  • Xavi Chica

Dimecres 28 d'abril va entrar en funcionament i està obert a la circulació el nou carril bici de la Rambla del Fondo, un carril bidireccional segregat del trànsit que pertany a la Bicivia Metropolitana i que uneix Barcelona amb Santa Coloma i Badalona. Per fer aquest carril s'ha transformat un dels carrils de circulació de la calçada en sentit Badalona, al tram entre carrer Rafael de Casanovas i carrer Beethoven, en un carril bici amb la senyalització vertical, horitzontal i també la instal·lació dels corresponents separadors.

Així mateix s'ha renovat el paviment i s'ha transformat un dels carrils de circulació i estacionament de la calçada en sentit Barcelona (el tram entre carrer Beethoven i el carrer Mozart) en un carril bici amb la senyalització i separadors adequats.

Pel que fa a la Rambla de Sant Sebastià, que és el gran dubte entre els conductors i usuaris de la bicicleta, cal informar que s'ha habilitat com a espai de convivència entre vehicles de motor, bicicletes i vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com per exemple els patinets elèctrics. S'ha senyalitzat convenientment i limitat la velocitat màxima de circulació a 30 quilòmetres per hora. 

Amb aquesta actuació s'ha implementat la Bicivia Metropolitana com a via pacificada per permetre la circulació de bicicletes i VMP en tota la longitud de la mateixa dins el nostre municipi. És a dir, Pont Vell-Llorenç Serra-Plaça de la Vila-Rambla Sant Sebastià i Rambla del Fondo, amb una longitud total de 1,7 quilòmetres. 

Gràcies a carril bici tàctic implementat per l'Ajuntament de Barcelona a través del Passeig de Santa Coloma fa gairebé un any (a la zona de barri de Baró de Viver) es connecten ambdues ciutats fins al barri de Sant Andreu.

Fotografia: Andreu Fernàndez.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: