Les actuacions del cos de serenos es van quadriplicar en 2020

  • Xavi Chica

Aquest passat mes de març el servei de serenos de Santa Coloma va complir dos anys de funcionament, i el balanç que fa l'Ajuntament és molt positiu. Durant l'últim any han realitzat 69.679 accions, quatre vegades més que en el mateix període de l'any anterior, tot i haver hagut de suspendre la seva activitat dos mesos a causa de la pandèmia.

El 63 per cent de les accions realitzades en 2020 van estar vinculades a la detecció d'incidències en l'àmbit de la neteja i els residus, especialment a l'abandonament de mobles i trastos vells; un 34 per cent a la detecció d'incidències a l'espai públic (il·luminació, mobiliari urbà, sorolls, etc.) i un 11 per cent al suport directe a la ciutadania (acompanyaments, orientació, etc.).

D'altra banda, aquest equip ha estat àmpliament acceptat i valorat per la ciutadania, que agraeix la seva presència a les nits, així com els serveis que realitzen. També per alguns consistoris d'altres ciutats, que han demanat assessorament a l'Ajuntament de Santa Coloma per implantar aquesta iniciativa a les seves localitats. 

La pandèmia ha fet que hagin hagut d'anar adaptant el seu treball als canvis que s'han anat produït. Durant la desescalada, per exemple, van ajudar a buidar el parc fluvial a la seva hora de tancament, així com evitar l'incompliment de les normes del Procicat.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: