Centres i entitats de discapacitats neguen estar tothom vacunat

  • El Mirall.net

Arrel de la notícia publicada per l'Ajuntament de Santa Coloma al seu web (fer clic aquí) assegurant que "les persones ingressades en centres i residències de gent gran de Santa Coloma i persones amb discapacitats de la ciutat així com les persones cuidadores estan vacunades completament", la nostra redacció ha rebut una allau de missatges desmentint aquesta informació. El Mirall.net ha pogut confirmar, trucant a diversos centres de dia, com el Centre de Dia Marina, on ens ha atès la copropietària Cristina Contreras, i a entitats de discapacitats, com per exemple Cemfis, que aquesta notícia és incorrecte tal i com està redactada.  

L'Ajuntament de Santa Coloma va fer pública aquesta informació el passat dia 26 de març després d'una reunió de seguiment amb el Servei Català de Salut. La trobada en qüestió va servir per fer el seguiment del pla de vacunació al nostre municipi. Però la informació que es dóna com a notícia destacada al web municipal està lluny de la realitat. 

En aquesta reunió de treball, també es van estudiar els canvis dels darrers dies per part de les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en el procediment de la campanya de vacunació. La primera conseqüència és que s’estan liberalitzant grups d’edat i grups de risc, i que això comportarà que persones d’edats inferiors als 80 anys poden rebre avisos per vacunar-se. El ritme de vacunació estarà sempre lligat a l’abastiment de les dosis.

D’una altra banda l’Ajuntament ha ofert espais complementaris per facilitar el procés de vacunació però el Servei Català de Salut considera que de moment els equipaments sanitaris de la ciutat, així com el Centre Cívic Can Mariner, cedit des de fa mesos a l’Institut Català de Salut, són suficients per a la campanya de la Covid-19. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: