Primer aniversari del CIRD jove, un servei adreçat a les joves

  • Xavi Chica

El de febrer del 2018 es va posar en marxa al Mas Fonollar i al Rellotge XXI l’anomenat CIRD Jove, un servei de prevenció i acompanyament en els casos de violència masclista adreçat a noies de 12 a 18 anys. Gairebé un any després, cal destacar la bona rebuda que ha tingut aquest espai.

El CIRD Jove va sorgir arran de les demandes i les necessitats de dones joves i adolescents que s’enfrontaven a situacions de desigualtat i violència masclista, però que no s’adreçaven als serveis específics del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) o, si ho feien, se’n desvinculaven perquè ho percebien com un servei per a dones adultes.

Els tipus de violències masclistes que solen patir les noies joves tenen a veure amb manifestacions més subtils, relacionades amb el control, els estereotips de gènere i els mites de l’amor romàntic. Cal dir que, en la majoria de casos, les afectades no ho identifiquen com a violència masclista, tot i que aquestes situacions els generi malestar.

El CIRD Jove s’adreça a les 3.942 joves d’entre 12 i 18 anys que hi ha a Santa Coloma de Gramenet perquè totes puguin gaudir d’una vida en peu d’igualtat, lliure de violències masclistes i combatre les diferents manifestacions de les desigualtats de gènere. És a dir, que l’àmbit d’actuació no se centra només en la parella, sinó en la multiplicitat de violències masclistes. Les persones joves, que han iniciat les sessions, manifesten majoritàriament que el servei els ha estat útil i que els agrada anar-hi. Des que es va posar en marxa el CIRD Jove, hi han contactat més de cinquanta persones.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.