Pobresa energètica a 2 de cada 10 llars del barri de Can Mariner

  • Xavi Chica

Dades preocupants pel que fa a les famílies que pateixen pobresa energètica a Santa Coloma de Gramenet, en concret al barri de Can Mariner, que és on s'ha fet un estudi recent publicat pel projecte d'acompanyament veïnal A-porta. 

De les 118 llars entrevistades, entre el 20 i el 25% pateixen vulnerabilitat energètica, segons els indicadors utilitzats per l’Eurostat (l’Oficina d’Estadística de la Comissió Europea). 

Un dels indicadors utilitzats és la impossibilitat de pagar factures, un 19% dels habitatges entrevistats no van poder pagar a temps una o més factures l’any passat. Els altres barems són els problemes estructurals de la llar, un 24% de les llars n’acusen, i la seva adequació al fred i a la calor: a Can Mariner un 26% no estan adequades al fred i un 22% no ho estan a la calor. 

Altres conclusions destacades són les principals incidències detectades relacionades amb els consums energètics. Al barri, quasi un 60% de les famílies entrevistades estan pagant un sobrecost a les seves factures de subministraments, un índex molt alt. Les causes més destacades són la contractació de tarifes amb un cost molt excessiu de l’energia, les famílies que no tenien aplicat el bo social tenint-hi dret, el desconeixement de serveis extra contractats i, per tant, que no es feien servir, i tenir contractada una potència més alta de la necessària.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: