El passeig de la Salzereda s'acabarà abans del previst

  • Xavi Chica

Gairebé dos mesos abans del previst el Passeig Salzereda ja és una realitat. Només els últims serrells, una illeta prop de la rotonda de Can Peixauet, és el que manca perquè la reforma estigui enllestida. Un cop es retirin els elements propis de l’obra, com les tanques que protegeixen les jardineres, el nou passeig lluirà amb tota l’esplendor una renovació llargament reivindicada i que donarà un aire més modern a la ciutat, un vestíbul d’entrada nou de trinca per a un parc fluvial del Besòs que abans de la pandèmia rebia dos milions de visites anuals.

L’asfaltat de la carretera el 24 de febrer i la senyalització dels nous aparcaments han estat un dels darrers passos per apuntalar la reforma. A hores d’ara encara no se sap si es podrà fer algun tipus d’inauguració oficial ateses les restriccions provocades per la pandèmia. Lògicament, si es fa algun acte serà amb les preceptives mesures de seguretat.

Les xifres del nou passeig són les següents: s’ha intervingut en una superfície total de gairebé 20.000 metres quadrats, dels quals prop de 8.000 són vorera, zones d’estada tranquil·la, passeig i terrasses. S’han habilitat 2.300 metres quadrats de zona verda, hi haurà 600 metres quadrats de jocs infantils en sis zones de joc diferents, 700 metres de carril bici metropolità que connecta amb el carril del pont de Santa Coloma i passeig Llorenç Serra, 2 carrils d’aparcaments amb 137 places de cotxe i 37 de moto, 205 arbres (50 d’ells conservats), 154 punts d’il·luminació i 100 unitats de bancs i cadires. El nou passeig serà accessible per a persones amb discapacitat gràcies a la desaparició dels esglaons existents. També es va arreglar el clavegueram.

El nou boulevard de Santa Coloma ha suposat una inversió, a falta dels ajustaments finals, de prop de 5 milions d’euros (3,9 milions més IVA), finançats, a parts iguals, per l’Ajuntament i els fons europeus del pla Edusi

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: