El barri del Raval es queda sense cap sucursal bancària

  • Xavi Chica

Un cartell anuncia el tancament i trasllat de l'última sucursal bancària que hi havia al Raval. L'entitat CaixaBank va arribar a tenir tres oficines al barri, i ara ha deixat als seus clients a l'estacada, obligant-los a desplaçar-se fins a l'avinguda Santa Coloma número 75, l'oficina de Balldovina, per poder fer gestions presencials. No hi ha cap altre banc al Raval. Les persones majors de barri són les més afectades, en primer lloc perquè cobrir la distància fins a l'oficina de Balldovina els comporta més temps i cansament, i perquè tenen més problemes d'accés i comprensió de les noves tecnologies per fer tràmits en línia.

La problemàtica la va plantejar en l'últim ple Salvador Jaraba, president de l'associació de veïns de Raval. "El trasllat dels comptes i el personal a l'oficina d'Avinguda Santa Coloma-Torre Balldovina i la rapidesa amb què es produeix, ha decebut i perjudicat en gran mesura a la gent gran, a aquells que no tenen noves tecnologies, i a totes aquelles persones que tenen com a única via possible de gestió la presencial. Sorpresa, impotència, ràbia, menyspreu, falta de consideració... a més de contradiccions amb les mesures sociosanitàries, ja que s'augmenta la mobilitat al carrer i la concentració de persones fent llargues cues a la porta de l'oficina", va explicar Jaraba. 

L'associació de veïns proposa iniciar una recollida de signatures que es farà presencialment, els dissabtes, a la Plaça de les Cultures, i emetre un comunicat de protesta contundent que acompanyi els fulls de signatures. "Lluny de la resignació, les veïnes, els veïns, de totes les edats, ens parlen de salut i de riscos innecessaris, de servei a les persones i confiança traïda, de voler excloure'ns del món per no tenir habilitats i eines digitals", ha lamentat Salvador Jaraba. 

I va exposar una lamentable escena. "Una dona gran del barri va patir la grolleria d'un empleat de l'entitat que li va dir que si sabia fer anar la rentadora, fer anar caixer era molt més fàcil".

L'últim ple va aprovar de forma unànime la moció presentada contra l'exclusió financera dels barris de la ciutat. El govern local es compromet "a traslladar a les entitats bancàries que operen a Santa Coloma el seu desacord amb les polítiques de tancament de sucursals, perquè és un atemptat contra un servei essencial i una decisió contrària als criteris de salut que, per la pandèmia, estan decretant les autoritats sanitàries ".

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: