Ajuts de fins a 1.500€ per als autònoms i les microempreses

  • Xavi Chica

Els autònoms, microempreses i cooperatives colomenques que hagin vist aturada la seva activitat durant la pandèmia poden sol·licitar fins al 26 d’abril els ajuts municipals que ha posat en marxa l’Ajuntament i que seran de fins a 1.000 o 1.500 euros per negoci en funció del número de tancaments que hagi sofert.

L’ajut podrà tramitar-se presencialment a l’OIAC o bé online, a través del registre telemàtic de l’Ajuntament. Es podran subvencionar despeses com per exemple el RETA dels autònoms, els subministraments, les assegurances, els lloguers i el material higiènic i preventiu davant la Covid.

Per tal de donar a conèixer les característiques de l’ajut i la manera de tramitar-lo, el Servei de Foment Empresarial ha organitzat un cicle de 7 sessions informatives durant tot el mes de març. Les sessions, que s’oferiran en format virtual, tindran lloc els dilluns i dimecres en horari de migdia i tarda. Les inscripcions es poden fer a través del web de Grameimpuls.

Aquesta iniciativa municipal és fruit del Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural signat el passat juliol per tots els grups municipals (PSC, Ciutadans, ECP i ERC) i del Pla d’Acció Municipal 2020-2023 (PAM). En aquesta ocasió, els fons que s’invertiran provenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en concret del Pla metropolità de suport a la cohesió social, l’economia de proximitat i la coproducció de serveis per als municipis. L’AMB ha atorgat a Santa Coloma una subvenció per valor d’1.385.000 euros, i d’aquests, 750.000 euros es destinaran als nous ajuts per a microempreses.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: