Nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis a Santa Coloma

  • Xavi Chica

El Consorci Metropolità de l'Habitatge ha obert el període de sol·licituts per ajuts a la rehabilitació d'habitatges als municipis que integren l'àrea metropolitana de Barcelona. Com en anteriors ocasions, aquestes ajudes són gestionades per l'Oficina Local de l'Habitatge, tant per a la informació com per a la seva tramitació.

Poden sol·licitar els ajuts les persones propietàries i arrendatàries d’habitatges unifamiliars privats i d’habitatges individuals privats en edificis de tipologia residencial col·lectiva. Seran subvencionables les actuacions següents:

1) Actuacions d’obtenció o millora de l’habitabilitat. Són reformes destinades a que l’habitatge assoleixi les condicions mínimes d’habitabilitat legalment exigides al Decret 141/2012, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat.

2) Actuacions d’adaptació de les instal·lacions de l’interior de l’habitatge. Són actuacions d’adaptació a la normativa vigent o aplicable de les instal·lacions individuals de l’habitatge, xarxa d’aigua, xarxa elèctrica, xarxa de gas canalitzat, telecomunicacions i sanejament.

3) Millores energètiques i de sostenibilitat. Són actuacions destinades a la millora de la sostenibilitat energètica, com són la millora de l’aïllament de l’habitatge per optimitzar la demanda energètica i assegurar el confort acústic; la incorporació de proteccions solars en les obertures; el canvi de tancaments (finestres, portes de sortida a balcons, altres tancaments exteriors practicables); la substitució de làmpades i lluminàries per altres de major rendiment energètic, il·luminació LED, entre d’altres. També es considerarà subvencionable la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

4) Actuacions d’adaptació de la mobilitat de l’habitatge. Són actuacions puntuals que millorin l’accessibilitat i la mobilitat interior de l’habitatge, com també la seva adaptació total o parcial. En concret, la instal·lació d’aparells elevadors, la substitució de banyera per dutxa, l’eixamplament o adequació de portes, passadissos, habitacions, cambra higiènica, cuina, entre d’altres.

El termini de presentació de la sol·licitud d’ajuts i de la corresponent documentació es va obrir el dia 1 de febrer de 2021 i finalitzarà el 31 de desembre de 2021.

El percentatge subvencionable és del 35% del cost de les obres, fins a un màxim de 5000 euros per actuació. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: