Tres detinguts per falsificar PCR en una agència de viatges

  • Xavi Chica

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir al responsable i a dos treballadors d’una agència de viatges situada al barri del Fondo, concretament al carrer Liszt número 15, per falsificació de proves PCR. Aquesta agència, que es diu Tànger, lliurava proves PCR falses als seus clients perquè poguessin viatjar al Marroc. Almenys hi ha hagut 12 PCR falsificades en el transcurs de les darreres setmanes, segons ha explicat fa pocs minuts el Comissari Portaveu de la policia catalana, Joan Carles Molinero.

La inspecció administrativa es va fer ahir dijous 25 de febrer a càrrec d’agents dels Mossos en col·laboració amb la Policia Local de Santa Coloma. La investigació afecta tant als responsables de l’agència de viatge com als clients, que haurien pagat 85 euros per certificats falsos. Els documents ja estaven redactats, malgrat que segons el territori i origen aquestes proves han de realitzar-se entre 48 i 72 hores abans de prendre el vol. 

Els falsificadors es valien de documents reals de clíniques autoritzades. Aleshores introduïen en el sistema informàtic les dades dels viatgers i manipulaven el resultat perquè reflectís un negatiu. 

Els Mossos han detectat una segona agència de viatges situada a Mataró que també hauria comès el mateix delicte. Tots els detinguts han estat denunciats penalment.

Darrere d’aquestes detencions també podria haver-hi estafes relacionades amb les vacunes. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: