Al març s'inicien les obres del carril bici a la Rambla del Fondo

  • Xavi Chica

El 8 de març s’iniciaran les obres d’implantació d’un nou tram de carril bici a la Rambla del Fondo. La durada estimada dels treballs serà de 2 mesos i es pretén donar continuïtat al carril bici existent al passeig Llorenç Serra, que ja funciona a la ciutat des de juny de 2019. L’àrea d’actuació dels treballs previstos comprèn la Rambla del Fondo fins al límit amb Badalona. S’inclou les obres a les voreres, de semaforització i senyalització horitzontal i vertical. Les afectacions d’aparcament i trànsit seran comunicades amb temps d’antelació a tot el veïnat.

La propera construcció del carril bici a la Rambla del Fondo vol continuar promovent la mobilitat ciclista i contribuir al canvi d’hàbits en la mobilitat quotidiana de la ciutadania, de manera que es pugui avançar en la lluita contra la contaminació atmosfèrica, la millora de la salut i la qualitat de vida urbana, segons informa l'Ajuntament. 

A banda d'aquest carril bici, que serà bidireccional (circulació de bicicletes i patinets en ambdós sentits de la marxa) i segregat de la calçada destinada a la circulació del trànsit, també es transformarà la Rambla Sant Sebastià en una via de convivència (velocitat màxima limitada a 30 Km/h), de manera que a la mateixa sigui possible circular amb qualsevol mode de mobilitat (bicicleta, patinet, turisme, motocicleta, autobús, etc.) per la mateixa calçada, sense la necessitat d'habilitar una infraestructura diferenciada.

Amb aquestes dues actuacions, s'aconseguirà competar la Bicivia Metropolitana 5, que connecta la ciutat de Barcelona amb Santa Coloma de Gramenet i Badalona, ja que es donarà continuïtat al carril bici bidireccional segregat construït a l'eix Pont Vell - Passeig Llorenç Serra - Plaça de la Vila a través de tot el municipi (entre els límits dels termes municipals de Barcelona i de Badalona). El pressupost d’execució previst és de 206.267,95 euros.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.