Demà comencen dues jornades online sobre les violències sexuals

  • Xavi Chica

El divendres 19 i el dissabte 20 de febrer tindran lloc, de forma virtual, les jornades internacionals «Dissentir per a ser lliures. Una aproximació a les violències sexuals» organitzades per LA CIBA, espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista. Les jornades comptaran amb la participació d’una quinzena de figures destacades de l’àmbit acadèmic, polític i de l’activisme social, que abordaran la temàtica d’una forma multidisciplinària. L’assistència serà gratuïta, i per assistir-hi cal inscripció prèvia.

La inscripció prèvia s'ha de fer clicant en aquest enllaç.

L’alcaldessa Núria Parlon presentarà les jornades. “Santa Coloma és una ciutat amb un llarg compromís en la prevenció de les violències masclistes, de totes les violències masclistes, i molt especialment d’aquelles que encara resten silenciades, com són les violències sexuals. Aquestes jornades són l’expressió d’aquest compromís”, ha manifestat.

S’abordaran, des de la veu de les ponents, temes estratègics com la hipersexualització de les dones i les nenes, entesa com l’expressió de la nova misogínia i una reacció patriarcal a la conquesta de drets i llibertats de les dones. S’aprofundirà en la construcció de narratives que, com fa l’erotització de la violència, normalitzen la violència sexual, desvelant el que s’anomena "la construcció material de la violència simbòlica".

Aquestes jornades se sumen a l’esperit dels moviments globals de denúncia que han protagonitzat les dones arreu del món, com el #MeToo a Estats Units, el #Cuéntalo a Espanya o el recent #MeTooInceste a França, i permetran teixir noves aliances feministes per denunciar i erradicar totes les violències sexuals que pateixen les dones, nenes i nens del món.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.