Hi haurà més control sobre els gossos deslligats al Besòs

  • Xavi Chica

L’Ajuntament estudia prendre algunes mesures de control perquè no hi hagi tants gossos deslligats al riu Besòs, els quals poden provocar accidents si es creuen amb ciclistes o persones que corren, o també mossegar algú o atacar la fauna del parc. En aquest sentit, l’actual normativa del parc ja deixa ben clar que els gossos han d’anar lligats, però tothom fa la vista grossa, tant els usuaris com els informadors del riu.

Crear zones d’esbarjo diferenciades i pensades per als gossos és una de les opcions que té sobre la taula el govern, el que permetria segmentar el parc fluvial i donar diferents usos a cada zona.

Les mesures que es van prendre fa un temps per senyalitzar millor el carril bici i limitar la velocitat dels ciclistes al parc fluvial han resultat positives, i es vol seguir optimitzant els usos d’un parc que rep milers de visites.

D’altra banda, l’Ajuntament presentarà en breu els detalls del Projecte de Refugi de Biodiversitat del riu Besòs, un pla amb què es vol potenciar la renaturalització i el bosc de ribera al riu i que ajudarà a recuperar espècies autòctones i a combatre plagues i espècies invasores. Passades les eleccions del 14F, es podria presentar el projecte, que havia de començar a desenvolupar-se durant 2020 però que la pandèmia ha endarrerit. Compta amb el suport també de l’AMB. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: