La renovació de la xarxa de gas es pot allargar fins al març

  • Xavi Chica

La renovació de la xarxa de gas que es porta realitzant des del 17 de juliol de 2020 a diversos carrers dels barris de Riu Sud i Can Mariner s'allargarà probablement fins a finals d'hivern. L'Ajuntament ha informat que es tracta d'una obra complexa, amb molts metres de canonada que han de ser substituïts, i que el resultat final beneficiarà a tot el veïnat ja que es guanyarà en seguretat. Les noves canonades de polietilè són molt més resistents que les antigues de ferro.

El polietilè és un dels millors materials per a la conducció tant de líquids com de gasos. Entre altres avantatges, no presenta problemes de corrosió al llarg de el temps, és un material més lleuger, més flexible, més resistent enfront de ruptures i més econòmic que altres materials.

L'empresa està comprovant aquests dies que no hi hagi filtracions a la canonada principal ni tampoc en els ramals que connecten amb cadascuna de les comunitats. L'Ajuntament ha indicat que aquest procés comporta temps, i que en cap cas hi ha deixadesa per part de l'empresa.

No obstant això, els veïns de Riu Sud i de Can Mariner han patit alguns contratemps en forma de talls de subministraments, que en alguns casos han arribat fins als cinc dies de durada. En un post publicat fa unes setmanes a Facebook, el president de la FAVGRAM, Tomás Fernández, va resumir les molèsties que han causat aquestes obres. "Després de sis mesos de tenir el carrer cap per avall per la canalització de gas, avui de 9 a 17 hores ens tallen el gas per fer les tasques necessàries per a la connexió, resulta que ens tallen el gas perquè hi ha una avaria a la finca . I no vindran a donar connexió de gas a la finca fins demà com aviat. En resum, sense gas, sense calefacció i el carrer segueix igual, cap per avall amb tota les voreres plenes de xapes de ferro. Una vergonya", es va queixar el president de la FAVGRAM.

L'Ajuntament ha instat a Gas Natural, actual Naturgy, que vagi tapant el més ràpid possible les rases i forats de les diferents carrers en què s'estan fent comprovacions de seguretat per evitar fuites. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.