Els escacs s'utilitzaran com a eina educativa a escoles de la ciutat

  • Xavi Chica

Es tracta d'una de les grans novetats del PAECC 2020-21 (programa d'activitats educatives complementàries) a les escoles colomenques. El Club Escacs Gramenet ha impulsat el programa Escacs a les Aules per aquest curs i incorporarà els escacs com a eina educativa en els cursos de quart, cinquè i sisè de primària i també a l'ESO. 

El programa, al qual ja s'ha adherit l'escola Lluís Millet i que probablement arribarà a altres centres de Santa Coloma, inclou 6 hores de classes en horari lectiu per aula (sota la tutela de jugadors professionals), 5 taulells i peces (xifra que anirà augmentant en propers anys) i una festa de final de curs en què les escoles participants podran jugar un torneig amistós. 

Els escacs ajuden a l'alumnat a relacionar-se amb el món, millora les habilitats socials i la imaginació, la capacitat per afrontar problemes i fomenta la creativitat, a més d'ajudar a aprendre normes socials i a recuperar-se de la frustració. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.