S'engega un pla de xoc contra la bretxa digital al Raval

  • Xavi Chica

La Fundació Integramenet de Santa Coloma ha posat en marxa aquest desembre l'espai Connecta't, una prova pilot dins del projecte "Pla de xoc contra la bretxa digital" de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) que permet disposar d'un nou espai d'obertura a les noves tecnologies al barri del Raval. Aquest iniciativa ha de servir per millorar les competències i l'ocupabilitat del veïnat del barri.   

El nou espai pretén facilitar l’accés a les TIC a aquelles persones que no disposen de les condicions necessàries per fer-ho: ja sigui per falta de connexió, per falta de dispositius adequats o per no tenir competències digitals suficients. L’espai Connecta’t oferirà formacions TIC, accés a tràmits amb l’administració, espais d’autoaprenentatge, accés a tutories escolars i accés a la inserció laboral des de l’àmbit digital, entre d’altres.

Les accions que es duran a terme a Santa Coloma s’implementaran des d’aquest desembre fins a finals de juny de 2021, amb opció d’estendre la seva durada més enllà d’aquesta data si la valoració del projecte és positiva.

Abans de disposar de la instal·lació informàtica al complet, durant novembre ja es van realitzar diferents accions: 45 actuacions amb 21 persones diferents com millores de currículum (i cartes de presentació), tràmits amb l’administració o cerca de feina a través de plataformes digitals, entre d’altres. L’espai Connecta’t també serà un bon recolzament per a la tasca de formació i inserció laboral que porta a terme al servei d’ocupació de la Fundació Integramenet.

Per apuntar-se al nou espai cal primer posar-se en contacte amb la Fundació Integramenet i demanar cita. Es pot fer per telèfon (93.466.84.08), escrivint al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé demanant cita presencialment de dilluns a divendres de 9 a 13h i dimarts i dimecres de 15.30 a 18h.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.