La defensa de Juan Pastor (PAH) demana l'arxivament del cas

  • Xavi Chica

La defensa del membre de la PAH Juan Pastor i dels altres tres activistes identificats per aturar un desnonament en 2019 al Passatge Irlanda de Santa Coloma han demanat avui l'arxivament del cas als jutjats de Santa Coloma, on estaven citats a declarar juntament amb els agents dels Mossos d'Esquadra presents aquell dia.

Més d'un centenar de persones han traslladat el seu suport a les persones investigades davant els jutjats i amb crits de "aturar un desnonament no és cap delicte" han demanat també que es posi punt i final al cas. 

Pastor, megàfon en mà, ha assegurat que no va haver-hi cap violència contra els agents de la policia i que només van lluitar per guanyar l'espai necessari al carrer perquè no es tirés endavant el desnonament. Pastor ha agraït el suport de totes les persones que s'han concentrat al jutjat i ha afegit que la família que havia de ser desnonada al Passatge Irlanda encara continua vivint al pis.  

Pastor va ser detingut l'octubre de 2019 mentre recollia la seva néta de l'escola per uns fets que van tenir lloc el 16 d'octubre de l'any passat. Aquell matí Pastor va participar, com en moltes altres ocasions, en l'intent finalment reeixit d'aturar el desnonament d'una dona amb dos fills al Passatge Irlanda per part d'un fons vinculat al BBVA, segons van informar el seu advocat. A Pastor se li acusa de “presumptes desordres públics i atemptat a l'autoritat", dos delictes que en el pitjor dels escenaris podrien comportar pena de presó. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.