El servei A-porta es farà per telèfon per motius sanitaris

  • Xavi Chica

El projecte d’acompanyament veïnal per lluitar contra la pobresa energètica A-porta, que es va reiniciar fa uns dies al barri de Can Mariner, després de l’aturada per la Covid-19, ara aposta per la via telefònica.

A causa de l’emergència sanitària del moment actual, la tasca presencial queda suspesa temporalment i es substitueix per entrevistes telefòniques i videoconferèn­cies, que permetran seguir assessorant el veïnat del barri que pateix vulnerabilitat energètica en la gestió i reducció de les seves pròpies factures de subministra­ments bàsics.

Les persones interessades a rebre asses­sorament dels i les Picaportes, poden contactar al telèfon 633 36 43 70. També poden enviar un whatsapp i se’ls trucarà dins de l’horari establert: de 10 a 13 i de 15 a 17 hores. D’altra banda, s’ha creat l’app APPveinal que permet als veïns i veïnes del barri demanar cita i assesso­rament als i les Picaportes (més informació en aquest enllaç). Actual­ment es pot fer el registre a l'enllaç i en els pròxims dies també estarà disponible per a Android i iPhone.

Aquest projecte s’està desple­gant a mil habitatges de Can Mariner. Sis picaportes, veïns i veïnes del mateix barri, assessoren i aconsellen sobre com reduir la pobresa energètica, realitzar un consum d’energia responsable o adequar les llars al fred i a la calor amb solucions de baix cost, i també a entendre i reduir l’import de les factures de subministraments.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.