Les noves mesures per frenar la pandèmia han entrat en vigor

  • Albert Gracia

L’augment dels casos de coronavirus a Catalunya ha obligat a la Generalitat a prendre mesures per fer front a la segona onada de la pandèmia i frenar la corba. El Govern ha volgut incidir especialment en la reducció de la mobilitat i de la interacció social, sent el sector de la restauració el més castigat per aquestes noves mesures que seran d’obligat compliment les properes dues setmanes.

Aquestes indicacions les podem dividir en tres grans grups: el de la Restauració i Comerç, el d’Activitat Social, Laboral i Educativa i el d’Activitat Cultural, Recreativa i Esports. El primer grup seria el més afectat. Bars i restaurants només podran obrir per oferir menjar per emportar mentre que els centres d’estètica, excepte perruqueries, hauran de tancar. Pel que fa l’aforament en els comerços, la Generalitat permet un 30% al comerç minorista, amb distància de 1,5 metres entre clients, i un 50% als establiments de primera necessitat com alimentació i farmàcia.

El Govern vol limitar els desplaçaments i les reunions d’un gran número de persones, per tant, entre les mesures per limitar l’activitat social destaquen la prohibició de trobades de més de 6 persones, l’afavoriment del teletreball i la indicació de realitzar activitats socials en “bombolles de convivència” i “bombolles ampliades”. Pel que fa l’activitat cultural, recreativa i els esports, la Generalitat ha tancat bingos, casinos i sales de joc, ha reduït al 50% l’aforament en activitats culturals, gimnasos i equipaments esportius i, per últim, ha decidit suspendre les competicions no professionals i la disputa de partits amistosos. 

Els gimnasos, d’altra banda, hauran de limitar l’aforament també a un 50%, tot i que alguns com el CER ja ho havien fet setmanes enrere.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.